top of page
 • Best Homes

10 Rahsia Teratas Untuk Mencari Agensi Pembantu Rumah Yang Sempurna: Petua Dan Nasihat Pakar

Pengenalan

Mencari agensi pembantu rumah yang boleh dipercayai adalah penting apabila mengupah bantuan domestik untuk rumah anda. pembantu rumah tangga yang dipercayai dan cekap dapat meringankan beban tugas rumah tangga. Ia memberi anda masa untuk fokus pada kerja, keluarga dan aktiviti masa lapang. Memilih agensi pembantu rumah yang betul memastikan anda mendapat padanan terbaik untuk keperluan anda. Ia menjamin pengalaman yang lancar dan tanpa kerumitan sepanjang proses pengambilan pekerja.

Kepentingan Mencari Agensi Pembantu Rumah Yang Boleh Dipercayai

Agensi pembantu rumah yang boleh dipercayai, seperti Pekerjaan Rumah Terbaik, adalah kritikal dalam menyediakan pembantu rumah yang sesuai. Agensi yang baik boleh memadankan anda dengan pembantu rumah yang berkelayakan dan boleh dipercayai. Ia adalah dengan menjalankan pemeriksaan latar belakang yang menyeluruh dan menilai tahap kemahiran pembantu. Agensi yang boleh dipercayai menawarkan sokongan dan bantuan berterusan. Ia memastikan hubungan kerja yang positif antara anda dan pembantu rumah anda.


10 Rahsia Teratas Untuk Mencari Agensi Pembantu Rumah Yang Sempurna

Rahsia #1. Fahami Proses Saringan Mereka

Proses saringan yang teliti adalah penting untuk memastikan pembantu rumah yang disediakan oleh agensi boleh dipercayai, berpengalaman dan memiliki kemahiran yang diperlukan untuk pekerjaan itu.

A. Semakan latar belakang dan sejarah kerja


Pekerjaan Rumah Terbaik< /a> menjalankan semakan latar belakang yang komprehensif ke atas semua calon yang berpotensi. Kami menyaring profil pembantu dengan sangat teliti dan hanya pada mereka yang sesuai untuk bekerja di Singapura. Pekerjaan Rumah Terbaik berbangga dalam memberikan maklumat fizikal yang tepat, rekod jenayah, alahan dan keadaan perubatan pembantu serta sejarah pekerjaan terdahulu. Penilaian kami diakhiri dengan penilaian yang adil dan telus terhadap pembantu kami, yang boleh didapati pada carian pembantu rumah kami pangkalan data.


Semua Pekerjaan Rumah Terbaik profil pembantu rumah dikemas kini secara kerap di tapak web kami, di bawah pangkalan data dengan video pengenalan diri. Ini membolehkan bakal majikan memilih pembantu dari keselesaan rumah mereka dan mempercepatkan proses pencarian.


Memahami pendekatan agensi terhadap pemeriksaan latar belakang adalah penting, kerana ia membantu memastikan keselamatan dan keselamatan rumah dan keluarga anda.

Apabila menilai proses semakan latar belakang agensi, pertimbangkan perkara berikut:


 • Ketelitian

 • Pengesahan

 • Ketekalan

B. Penilaian kemahiran dan latihan


Selain semakan latar belakang, agensi pembantu rumah yang boleh dipercayai akan menilai kemahiran dan kelayakan calon yang berpotensi untuk memastikan mereka sesuai untuk pekerjaan itu. Penilaian ini mungkin termasuk menguji kecekapan mereka dalam pelbagai tugas rumah tangga, kebolehan bahasa dan sebarang kemahiran khusus yang berkaitan dengan keperluan anda, seperti penjagaan kanak-kanak atau penjagaan orang tua.

Apabila menilai proses penilaian kemahiran agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Perkaitan

 • Kebolehsuaian

 • Pembangunan berterusan


Di Pekerjaan Rumah Terbaik , kami hanya melibatkan perekrut sumber yang memahami sukatan latihan kemahiran pembantu rumah kami, yang telah kami kembangkan dengan teliti sejak 30 tahun yang lalu. Semua pembantu Indonesia dan Filipina mesti lulus penilaian kebolehan negara mereka sebelum kami menganggap mereka layak.


Di samping kurikulum latihan komprehensif kami, Pekerjaan Rumah Terbaik dengan bangganya turut menyediakan kursus video dalam talian setahun percuma kepada semua pembantu kami, yang bermula sebelum dipadankan dengan majikan. Pengarah kami secara peribadi mengendalikan banyak kursus orientasi dan orientasi, berkongsi tentang norma kerja sosial yang diterima di Singapura, isu yang dihadapi oleh pembantu, topik keselamatan seperti cara mengelakkan penipuan dan penggunaan peranti mudah alih yang betul, contohnya.


Semua kemahiran teras asas seperti kerja rumah seperti menyeterika, mengukus pakaian, menyedut dan membersih akan dinilai oleh jabatan latihan kami sebelum pembantu rumah diserahkan kepada majikan mereka. Pekerjaan Rumah Terbaik juga menyediakan buku masakan kami sendiri dalam bahasa ibunda pembantu rumah supaya mereka bersedia untuk memasak pelbagai hidangan sihat yang sesuai untuk selera tempatan kami.

Rahsia #3. Sahkan lesen dan akreditasi

Agensi pembantu rumah yang berwibawa akan memiliki semua lesen dan akreditasi yang diperlukan, menunjukkan pematuhan kepada peraturan kerajaan tempatan dan piawaian industri. Mengesahkan kelayakan ini memastikan agensi beroperasi secara sah dan mematuhi amalan perniagaan yang beretika.Kedutaan Filipina mengiktiraf Rumah Terbaik Pekerjaan, sebagai salah satu daripada 243 agensi di Singapura yang diberi kuasa untuk membawa masuk pembantu Filipina, daripada beribu-ribu agensi berdaftar MOM.

A. Peraturan dan permit kerajaan tempatan


Agensi pembantu rumah biasanya dikehendaki mendapatkan lesen atau permit daripada pihak berkuasa tempatan untuk beroperasi secara sah. Pematuhan terhadap peraturan ini membantu melindungi pelanggan dan pembantu rumah dengan memastikan agensi itu mematuhi undang-undang dan mengekalkan amalan perniagaan yang sesuai.

Apabila mengesahkan lesen dan permit agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Keaslian

 • Skop

 • Pematuhan

B. Pensijilan industri dan keahlian


Selain lesen kerajaan tempatan, agensi pembantu rumah yang boleh dipercayai juga boleh memegang pensijilan industri atau keahlian dalam persatuan profesional. Bukti kelayakan ini menandakan bahawa agensi itu mematuhi piawaian industri dan amalan terbaik yang diiktiraf, memberikan jaminan tambahan dalam perkhidmatannya.

Apabila mengesahkan pensijilan dan keahlian industri agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Perkaitan

 • Standard

 • Pengesahan

Rahsia #4. Menilai julat perkhidmatan mereka


Menilai julat perkhidmatan tawaran agensi pembantu rumah adalah penting untuk memastikan ia dapat memenuhi keperluan dan pilihan khusus anda. Dengan memahami tawaran perkhidmatan mereka, anda boleh membuat keputusan yang lebih termaklum apabila memilih agensi yang sesuai untuk keperluan anda.

A. Jenis pembantu rumah yang disediakan (tinggal tinggal, sambilan, dsb.)


Agensi pembantu rumah biasanya menawarkan pembantu rumah untuk menampung keperluan pelanggan yang berbeza, seperti pembantu rumah tinggal, sambilan atau sementara. Memahami pelbagai jenis pembantu rumah yang tersedia boleh membantu anda memilih yang paling sesuai dengan isi rumah dan gaya hidup anda.

Apabila menilai jenis pembantu rumah yang disediakan, pertimbangkan perkara berikut:

 • Kesesuaian

 • Kepakaran

 • Fleksibiliti
B. Perkhidmatan tersuai berdasarkan keperluan individu


Agensi pembantu rumah yang bereputasi akan menawarkan perkhidmatan tersuai untuk keperluan dan pilihan anda, memastikan pengalaman yang lebih diperibadikan dan memuaskan. Perkhidmatan ini mungkin termasuk pilihan bahasa, keperluan diet atau penjagaan khusus untuk ahli keluarga yang kurang upaya.

Apabila menilai perkhidmatan tersuai agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Pemperibadian

 • Responsif

 • Kebolehsuaian

Pekerjaan Rumah Terbaik< /a> diluluskan oleh MOM untuk Skim Penempatan Awal (APS), di mana pembantu boleh dibawa masuk untuk latihan walaupun sebelum dipadankan dengan majikan. Ini membolehkan majikan bertemu pembantu secara bersemuka di pejabat kami untuk pemahaman yang lebih baik, dan majikan dapat menyesuaikan latihan kemahiran untuk pembantu mereka.


Rahsia #5. Harga dan yuran telus

Memahami struktur harga dan yuran yang dikaitkan dengan agensi pembantu rumah adalah penting untuk memastikan anda boleh membuat keputusan yang baik berdasarkan belanjawan anda dan mengelakkan sebarang kos yang tidak dijangka. Agensi yang bereputasi baik akan telus tentang yurannya dan memberikan huraian awal yang jelas bagi semua kos yang terlibat.

A. Pecahan kos pendahuluan


Apabila melibatkan diri dengan agensi pembantu rumah, adalah penting untuk memahami dengan jelas semua yuran yang terlibat, termasuk yuran penempatan, yuran latihan dan sebarang caj tambahan. Agensi yang boleh dipercayai akan menyediakan pecahan kos yang komprehensif terlebih dahulu, membolehkan anda membuat keputusan termaklum dan mengelakkan kejutan kemudian.

Apabila menilai pecahan kos awal agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Kejelasan

 • Kebolehbandingan

 • KemasukanB. Yuran tersembunyi yang perlu diperhatikan


Sesetengah agensi mungkin mempunyai yuran atau caj tersembunyi yang tidak dapat dilihat dengan serta-merta. Kesedaran tentang potensi kos ini boleh membantu anda membuat keputusan yang lebih termaklum dan mengelakkan perbelanjaan yang tidak dijangka.

Apabila menilai potensi bayaran tersembunyi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Syarat kontrak

 • Kos penggantian

 • Perbelanjaan berterusan


Pekerjaan Rumah Terbaik memahami bahawa majikan mungkin bimbang tentang ketidakpadanan semasa ditempatkan. Oleh itu, kami menyediakan tempoh jaminan di mana kami tidak akan meminta bayaran perkhidmatan tambah nilai sekiranya penggantian diperlukan, untuk pembantu rumah gantian dari kewarganegaraan yang sama. Dalam tempoh jaminan ini, yuran mandatori lain akan dikenakan pada kos dan kami membayar balik yuran insurans untuk pembantu pertama serta setelah menerima surat bayaran balik daripada syarikat insurans.


Majikan yang ingin menggantikan pembantu mereka selepas tempoh jaminan tidak perlu membayar yuran yang tinggi juga, kerana kami menawarkan diskaun yuran yang besar di bawah Program pertukaran pembantu, eksklusif Pekerjaan Rumah Terbaik, selagi pembantu semasa mencari pertukaran pekerjaan di Singapura daripada pulang ke rumah. Program ini bukan sahaja menjimatkan wang untuk kos biasa yang diperlukan untuk penggantian, ia juga membantu majikan untuk menjimatkan perbelanjaan penghantaran pulang.


Rahsia #6. Komunikasi dan sokongan yang berkesan

Komunikasi yang berkesan dan menerima sokongan berterusan daripada agensi pembantu rumah adalah penting untuk hubungan kerja yang berjaya dan harmoni dengan pembantu rumah anda. Agensi yang berwibawa akan mengutamakan saluran komunikasi terbuka dan menawarkan sokongan selepas bekerja untuk menangani sebarang kebimbangan atau isu yang mungkin timbul.

A. Buka talian komunikasi dengan agensi


Mewujudkan komunikasi terbuka dengan agensi dari awal boleh membantu memastikan proses pengambilan pekerja yang lancar dan cekap serta memudahkan hubungan kerja yang berjaya dengan pembantu rumah anda.

Apabila menilai komunikasi agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Responsif

 • Kejelasan

 • Ketersediaan

Semua Pekerjaan Rumah Terbaik Kakitangan telah berada dalam industri ini selama lebih daripada sepuluh tahun dan mereka sangat berpengalaman dalam membimbing pelanggan kami mengenai hal-hal pembantu rumah, walau bagaimanapun rumit mereka. Pasukan perhubungan kami akan membaiki komunikasi dalam talian 24/7 setiap hari walaupun semasa cuti umum. Pasukan perhubungan yang sama akan memanggil majikan dan pembantu rumah dalam tempoh tiga bulan selepas tempoh penempatan untuk menyemak kemajuan perkhidmatan pembantu rumah kami.


B. Sokongan selepas mengupah dan penyelesaian konflik


Agensi pembantu rumah yang berwibawa akan menawarkan sokongan berterusan walaupun selepas penempatan pembantu rumah anda, menangani sebarang kebimbangan atau isu yang mungkin timbul dan membantu menyelesaikan konflik, jika perlu.

Apabila menilai sokongan selepas sewa agensi, pertimbangkan perkara berikut:

 • Bantuan

 • Pengantaraan

 • Penggantian


 • Kami mempunyai kursus video dalam talian percuma selama setahun supaya pembantu kami boleh terus belajar dan meningkatkan kemahiran mereka, dan majikan juga boleh mengakses kursus untuk memantau kemajuan pembantu dan kurikulum latihan untuk pembantu rumah kami.

 • Kami menawarkan sambilan perkhidmatan pembantu dan sekiranya terdapat perkhidmatan pembantu sementara atau penggantian yang mendesak;

 • Pekerjaan Rumah Terbaik< /a> menyediakan asrama. Majikan kami boleh berharap untuk menempatkan pembantu rumah mereka bersama kami semasa mereka tiada.

 • Kami mempunyai pengangkutan pasukan yang boleh dihubungi oleh majikan untuk mendapatkan perkhidmatan pengambilan segera dan tepat pada masanya dengan standard kebersihan tertinggi.

 • Kami faham bahawa kos perubatan boleh menjadi tinggi. Oleh itu, kami menyediakan faedah eksklusif Pekerjaan Rumah Terbaik - Semua pembantu boleh menikmati kadar GP dan pergigian yang lebih rendah di 38 klinik di seluruh pulau. Majikan kami menjimatkan wang untuk perubatan pesakit luar, penjagaan pergigian dan ujian perubatan mandatori 6 bulan, yang tidak dilindungi oleh insurans pembantu rumah.


Rahsia #7. Nilai dasar penggantian mereka

Memahami dasar penggantian agensi pembantu rumah adalah penting untuk memastikan anda mempunyai cara yang sesuai sekiranya penempatan awal tidak berjaya atau jika keperluan anda berubah dari semasa ke semasa. Agensi yang berwibawa akan mempunyai dasar penggantian yang adil dan bebas kerumitan untuk menangani situasi sedemikian.


A. Syarat penggantian pembantu rumah


Apabila menilai dasar penggantian agensi, pertimbangkan faktor berikut untuk memastikan ia adil dan memenuhi keperluan anda:

 • Tempoh sah laku

 • Syarat

 • Yuran

B. Proses penggantian tanpa kerumitan


Agensi pembantu rumah yang berwibawa akan berusaha untuk menjadikan proses penggantian selancar dan tanpa kerumitan yang mungkin, meminimumkan gangguan kepada isi rumah anda dan memastikan peralihan yang lancar.

Apabila menilai proses penggantian, pertimbangkan perkara berikut:

 • Kecekapan

 • Sokongan

 • Kepuasan


Di Pekerjaan Rumah Terbaik kami hanya menggunakan kontrak standard yang ditetapkan oleh persatuan perdagangan AEAS supaya kontrak kami boleh dimediasi oleh Jawatankuasa Tatatertib persatuan. Dasar Penggantian dan Bayaran Balik ditetapkan dengan jelas.Rahsia #8. Terokai pilihan insurans pembantu rumah

Insurans pembantu rumah adalah penting apabila mengupah pembantu rumah, kerana ia menyediakan perlindungan kewangan untuk anda dan pembantu rumah anda sekiranya berlaku kejadian yang tidak diduga seperti kemalangan, penyakit atau penghantaran pulang. Agensi yang bereputasi akan mengetahui tentang pilihan insurans dan boleh membantu membimbing anda dalam memilih perlindungan yang sesuai.

A. Kepentingan menginsuranskan pembantu rumah anda


Insurans pembantu rumah menawarkan pelbagai faedah, termasuk:

 • Liputan perubatan

 • Liputan kemalangan peribadi

 • Perlindungan liabiliti

B. Peranan Agensi dalam menyediakan perlindungan insurans


Agensi pembantu rumah yang berwibawa boleh memainkan peranan penting dalam membantu anda mendapatkan perlindungan insurans yang sesuai untuk pembantu rumah anda, memastikan anda memenuhi kewajipan undang-undang anda dan melindungi kepentingan anda.

Apabila meneroka pilihan insurans pembantu rumah, pertimbangkan perkara berikut:

 • Bimbingan

 • Kerjasama

 • Sokongan


Rahsia #9. Menilai program latihan dan pembangunan mereka

Program latihan dan pembangunan agensi pembantu rumah adalah penting dalam menyediakan pembantu rumah untuk tugas dan tanggungjawab mereka, memastikan mereka memiliki kemahiran dan kebolehsuaian yang diperlukan untuk memenuhi keperluan keluarga anda. Agensi ternama akan melabur dalam program latihan yang komprehensif untuk meningkatkan keupayaan pembantu rumah mereka.


A. Peningkatan kemahiran untuk pembantu rumah


Apabila menilai program latihan dan pembangunan agensi pembantu rumah, pertimbangkan aspek berikut:

 • Skop

 • Kualiti

 • Pensijilan

B. Kesesuaian dengan keperluan khusus keluarga anda


Pembantu rumah yang terlatih seharusnya dapat menyesuaikan kemahiran dan pengetahuan mereka untuk memenuhi keperluan dan pilihan unik keluarga anda. Agensi yang berwibawa akan memastikan program latihannya memupuk kebolehsuaian sedemikian.

Apabila menilai kebolehsuaian pembantu rumah, pertimbangkan perkara berikut:

 • Penyesuaian

 • Pembelajaran berterusan

 • Maklum balas


Pekerjaan Rumah Terbaik< /a> mempunyai pusat latihan luar negara yang menjalankan latihan sukatan pelajaran. Kami menawarkan kursus perbualan bahasa Inggeris satu lawan satu untuk pembantu dan juga menyediakan latihan asas bahasa Mandarin untuk pembantu di Myanmar. Semua pembantu diberi kursus kemahiran dalam talian percuma selama setahun yang mereka boleh akses walaupun selepas penempatan. Selepas tamat program, pembantu kami akan menerima sijil penyiapan. Pengarah kami menyediakan banyak kursus onboarding dan orientasi untuk berkongsi tentang norma sosial dan tingkah laku tempatan untuk memudahkan integrasi ke kancah tempatan. Kami juga menyediakan buku masakan pilihan susun dengan resipi yang disesuaikan dengan citarasa tempatan kami.


Kami menyediakan latihan kepada pembantu berdasarkan keperluan kerja mereka selain daripada kurikulum latihan am. Kami juga boleh bekerjasama dengan majikan untuk menyesuaikan lagi latihan jika anda memerlukan, terutamanya jika pekerjaan itu mempunyai tahap kerumitan yang lebih tinggi cth. penjagaan warga emas lanjutan.


Rahsia #10. Utamakan hubungan jangka panjang dengan agensi

Mewujudkan hubungan jangka panjang dengan agensi pembantu rumah yang bereputasi boleh memberi manfaat kepada anda dan pembantu rumah anda, memupuk kepercayaan, kebolehpercayaan dan sokongan berterusan sepanjang hubungan kerja. Mengutamakan perkongsian jangka panjang boleh membantu memastikan pengalaman yang lebih stabil dan memuaskan untuk semua pihak yang terlibat.

A. Kepercayaan dan kebolehpercayaan


Membina hubungan jangka panjang dengan agensi pembantu rumah boleh meningkatkan kepercayaan dan kebolehpercayaan antara anda, agensi dan pembantu rumah anda, menghasilkan persekitaran kerja yang lebih stabil dan selamat.

Apabila mengutamakan hubungan jangka panjang, pertimbangkan perkara berikut:

 • Reputasi

 • Ketekalan

 • Komitmen

B. Sokongan berterusan untuk hubungan kerja yang berkekalan


Agensi pembantu rumah yang komited untuk hubungan jangka panjang akan memberikan sokongan berterusan untuk memastikan hubungan kerja yang berkekalan dan berjaya antara anda dan pembantu rumah anda.

Apabila menilai sokongan berterusan, pertimbangkan perkara berikut:

 • Pemantauan prestasi

 • Pembangunan kemahiran

 • Komunikasi terbukaKesimpulan


Mencari agensi pembantu rumah yang sempurna boleh menjadi tugas yang mencabar, tetapi dengan mengikuti 10 rahsia teratas ini, anda boleh menavigasi proses dengan yakin dan akhirnya memilih agensi yang sesuai untuk memenuhi keperluan anda. Daripada penyelidikan menyeluruh dan memahami proses saringan mereka untuk meneroka pilihan insurans dan mengutamakan hubungan jangka panjang, petua dan nasihat pakar ini akan membantu memastikan pengalaman yang berjaya dan memuaskan dengan pembantu rumah anda.


Sambil anda menerokai perjalanan anda untuk mencari agensi pembantu rumah yang sempurna, pertimbangkan untuk bekerjasama dengan Best Home Employment, sebuah agensi butik terkemuka yang menawarkan perkhidmatan bantuan domestik tersuai untuk keluarga di Singapura. Dipercayai dan disyorkan oleh keluarga di seluruh bandar, Best Home Employment berdedikasi untuk menyediakan pembantu berkualiti tinggi yang terlatih di negara asal mereka dan semasa tiba di Singapura.


Jangan berkompromi untuk apa-apa yang kurang daripada yang terbaik mengenai keperluan keluarga anda. Pilih Pekerjaan Rumah Terbaik untuk sokongan yang tiada tandingan, bimbingan pakar dan perkhidmatan diperibadikan yang disesuaikan dengan keperluan unik anda. Hubungi< /u> Pekerjaan Rumah Terbaik hari ini dan alami perbezaan agensi pembantu rumah boleh buat di rumah dan kehidupan anda.

1 lihatan0 komen

ความคิดเห็น


bottom of page
location-id="1yKgeqSkKxjwzjbnCEmp" sub-heading="Getting you started. Enter your question below." agency-name="Leads House" agency-website="leadshouse.io" locale="en-us" live-chat-intro-msg="Give us a moment, our AI Assistant will enter the chat shortly" chat-type="liveChat" live-chat-user-inactive-msg=" Looks like it’s taking too long. Please leave your contact details. We will get back to you shortly" live-chat-feedback-note="Thank you, for taking your time." >