top of page
20180322_BEST HOME20322.jpg

Perkhidmatan Pengemasan Unggul Dengan Pembantu Rumah Indonesia

Dengan jumlah penduduk Indonesia yang ramai, terdapat tenaga kerja yang besar dalam negara, menyebabkan ramai rakyat Indonesia turut mencari peluang pekerjaan di luar negara. Akibatnya, sebilangan besar pekerja asing wanita Indonesia bekerja di sektor domestik sebagai pembantu rumah atau pembantu rumah.


Pembantu rumah Indonesia sangat dicari oleh majikan di Singapura kerana kebolehsuaian dan fleksibiliti mereka dalam mengendalikan pelbagai tugas rumah tangga. Kebanyakan pembantu rumah Indonesia mempunyai pengalaman sebelumnya bekerja sebagai pembantu rumah di Indonesia, yang membolehkan mereka menyesuaikan diri dengan cepat dengan persekitaran baharu mereka di Singapura. Mereka terkenal cemerlang dalam pelbagai tugas rumah, seperti penjagaan bayi, penjagaan kanak-kanak, penjagaan orang tua, kerja rumah am dan memasak. Selain itu, Singapura terletak berhampiran dengan Indonesia, dan keluarga Indonesia secara amnya lebih menyokong wanita mereka yang bekerja di Singapura. Singapura juga terkenal dengan menawarkan gaji yang lebih tinggi kepada pembantu rumah berbanding negara lain di Asia Tenggara. Justeru, tidak hairanlah pembantu rumah warga Indonesia membentuk kumpulan pembantu rumah terbesar di Singapura.

Faedah Mengupah Pembantu Rumah Indonesia

Pembantu rumah Indonesia yang juga dikenali sebagai Pembantu Rumah Indon menjadi pilihan ramai pembantu rumah di Singapura berbanding pembantu rumah Burma dan Mizoram kerana beberapa faktor.

1. Etika Kerja

Pembantu rumah Indonesia terkenal dengan etika kerja yang kuat dan dedikasi terhadap tugas mereka. Mereka biasanya bekerja keras, bertanggungjawab, dan tekun dalam menyelesaikan tugas mereka.

Blob Best Homes.png
IMG-20221206-WA0070.jpg
Blob Best Homes.png
81bcf8b2-becf-4dd5-8837-eb30f6ad5c7e (1).JPG

2. Kebolehpercayaan

Pembantu rumah Indonesia sangat boleh dipercayai dan boleh dipercayai, yang menjadikan mereka pilihan terbaik untuk keluarga yang memerlukan bantuan yang boleh diharap.

3. Keserasian Budaya

Pembantu rumah Indonesia sering menjadi pasangan yang hebat untuk keluarga Singapura, kerana mereka berkongsi nilai budaya dan adat yang sama. Mereka juga berkemungkinan mahir dalam bahasa Melayu, yang dapat memudahkan komunikasi dan memupuk hubungan kerja yang positif. Terdapat sebahagian besar warga Singapura yang lebih tua yang mempunyai pengetahuan asas tentang bahasa Melayu. Lebih-lebih lagi, memandangkan Singapura mempunyai penduduk Melayu yang besar, keluarga sering memilih untuk mengupah pembantu rumah yang berkongsi kepercayaan agama mereka.

 

Tambahan pula, budaya makanan Indonesia sangat serupa dan disukai ramai di kalangan rakyat Singapura. Hidangan seperti nasi goreng, kari, dan rendang ayam adalah popular dan boleh dikaitkan dengan keluarga tempatan Singapura, menjadikan pembantu rumah Indonesia menarik untuk kebolehan memasak dan kemahiran masakan mereka.

Blob Best Homes.png
20221209_142403.jpg
Blob Best Homes.png
bh4.jpg

4. Kos Berkesan

Mengupah pembantu rumah Indonesia boleh menjadi pilihan kos efektif untuk keluarga, kerana kos sara hidup di Indonesia pada umumnya lebih rendah daripada di Singapura. Ini bermakna bahawa pembantu rumah Indonesia biasanya mendapat gaji yang lebih rendah daripada rakan sejawat Singapura mereka, menjadikan mereka pilihan yang berpatutan untuk keluarga dengan bajet.

5. Kepelbagaian 

Pembantu rumah Indonesia sangat serba boleh dan mudah menyesuaikan diri, dan boleh membantu dengan pelbagai tugas rumah tangga. Ini bermakna bahawa keluarga boleh bergantung kepada pembantu rumah Indonesia mereka untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan, daripada memasak dan membersih kepada penjagaan kanak-kanak dan penjagaan orang tua.

Blob Best Homes.png
20221209_152037.jpg

Program Latihan Berstruktur

Kami mempunyai pasukan latihan tempatan di Indonesia, yang bekerjasama rapat dengan kami untuk mereka bentuk kurikulum yang komprehensif dan menyediakan latihan untuk pembantu kami walaupun sebelum mereka dipadankan dengan majikan. Kurikulum kami meliputi bahasa, memasak, pembersihan, penjagaan kanak-kanak, penjagaan haiwan peliharaan, latihan penjagaan bayi dan bayi, dan disesuaikan untuk pembantu individu apabila dipadankan dengan majikan.

 

Setibanya di Singapura, pembantu rumah Indonesia kami menjalani atersusunprogram Latihan untuk membantu mereka mempelajari kemahiran yang mereka perlukan untuk pekerjaan baharu mereka dan menyediakan mental mereka untuk peranan mereka. Pengarah kami secara peribadi menjalankan program orientasi dan orientasi untuk memberi taklimat kepada pembantu rumah kami tentang etika kerja yang betul, kualiti kerja, program hari rehat yang sihat dan isu lain yang berkaitan, berdasarkan pengalamannya selama tiga puluh tahun. 

 

Kami berbangga dalam menyediakan latihan dan sokongan yang komprehensif untuk pembantu dan majikan kami, termasuk program latihan video dalam talian percuma sepanjang tahun yang merangkumi lebih 140 topik dan boleh diakses oleh pembantu sebelum ketibaan mereka di Singapura.

 

Untuk memastikan pembantu Indonesia kami memenuhi piawaian kami, mereka menjalani penilaian menyeluruh tentang kemahiran asas isi rumah seperti menyeterika, mengukus pakaian, menyedut dan pembersihan am semasa mereka tinggal di asrama kami sebelum ditempatkan. Sepanjang latihan mereka, terdapat beberapa penilaian di Indonesia dan di Singapura yang perlu mereka lalui sebelum ditempatkan.

 

Kami selanjutnya menyesuaikan dan melatih pembantu yang memerlukan peningkatan kemahiran untuk bidang tertentu. Jika majikan memerlukan latihan lanjut untuk pembantu mereka kerana keperluan yang kompleks, seperti penjagaan lanjutan untuk warga emas kurang upaya, kami berbesar hati untuk menyusun kurikulum yang disesuaikan dengan kerjasama penyedia kursus rakan kongsi pihak ketiga. 

Perkhidmatan Ditawarkan
warga tua.png

Penjagaan Warga Emas

Sesetengah pembantu rumah Indonesia mempunyai latihan dan pengalaman khusus dalam menjaga individu warga emas, termasuk mereka yang mempunyai masalah kesihatan atau masalah pergerakan. Mereka boleh membantu dengan aktiviti harian seperti mandi, berpakaian, pengurusan ubat-ubatan, persahabatan dan sokongan emosi.

 

Mulai 1 Jun 2023, Pekerjaan Rumah Terbaik akan menawarkan Penjaga Warga Emas Indonesia yang terlatih dan bertauliah yang telah menjalani penilaian psikologi yang meluas dan pemeriksaan perubatan yang komprehensif. Eldercarers ini akan didaftarkan dalam program di President College di Cikarang, Indonesia, di mana mereka akan menerima latihan khusus untuk menjadi penjaga yang sedar dari segi perubatan. Program ini akan merangkumi latihan praktikal di Universiti Presiden dan hospital, membolehkan mereka memberikan penjagaan yang luar biasa kepada warga emas di Singapura.

Benarkan Pekerjaan Rumah Terbaik untuk Membantu Anda dalam Pencarian Anda untuk Pembantu Rumah Indonesia

Saringan Teliti

Di Best Home Employment, kami memandang serius proses pengambilan dan saringan pembantu rumah Indonesia kami. Pasukan pengambilan kami di Indonesia menjalankan pemerhatian fizikal menyeluruh terhadap calon, termasuk ketinggian dan berat, pilihan, atau jika mereka mempunyai tatu. Kami mempunyai garis panduan yang ketat tentang jenis tatu yang kami terima dan tidak terima, yang kami sampaikan kepada calon kami semasa proses temu duga.

 

Pasukan kami juga menyemak pengalaman kerja mereka sebelum ini dan memadankannya dengan skop kerja di Singapura, memastikan mereka mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk memenuhi tuntutan pekerjaan.

 

Selain itu, kami mengesahkan bahawa keluarga calon telah bersetuju untuk mereka bekerja di Singapura, dan kami menjalankan pemeriksaan perubatan yang komprehensif untuk mengenal pasti sebarang keadaan sedia ada. Pembantu rumah Indonesia kami menjalani latihan yang ketat dalam pelbagai tugas rumah tangga, termasuk memasak, membersihkan dan menjaga anak, dan mesti lulus pensijilan Kecekapan Nasional Pekerja Perkhidmatan Rumah (HSW NC II).


Kami mempunyaipangkalan data dalam talian yang terdiri daripada semua data pembantu kami untuk tontonan dan pemilihan mudah anda. Kami memberikan cadangan dan ulasan kami pada setiap pembantu untuk membantu proses pemilihan anda. Kami juga berbesar hati untuk memilih pembantu untuk anda, hanya hubungi kami!

Bagaimana untuk Mengupah Pembantu Rumah Indonesia di Singapura?

Jika anda berminat untuk mengambil pembantu rumah warga Indonesia di Singapura, berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti:

 

 1. Cari agensi pekerjaan yang bereputasi:Cari agensi berlesen yang pakar dalam pengambilan pekerja domestik asing. Anda boleh mendapatkan senarai agensi berlesen di laman web Kementerian Tenaga Manusia.

 2. Pilih calon:Sebaik sahaja anda telah menemui agensi, anda boleh menyemak imbas pangkalan data pembantu rumah Indonesia mereka dan memilih calon yang sepadan dengan keperluan anda.

 3. Memohon permit kerja:Agensi pekerjaan akan membantu anda memohon permit kerja untuk pembantu rumah pilihan anda. Anda perlu memberikan butiran peribadi dan pekerjaan, seperti pendapatan dan rumah andagubahan lama.

 4. Mengatur pemeriksaan perubatan pra-pekerjaan: Pembantu rumah anda perlu menjalani pemeriksaan perubatan untuk memastikan mereka sihat untuk bekerja. Ini boleh dilakukan di klinik atau hospital yang ditetapkan.

 5. Tandatangani kontrak pekerjaan:Setelah permit kerja adibuktikan, anda perlu menandatangani kontrak pekerjaan dengan pembantu rumah anda. Kontrak itu hendaklah mengandungi butiran seperti waktu bekerja, gaji, hari rehat, dan skop kerja.

 6. Beli insurans:Anda dikehendaki membeli insurans perubatan untuk pembantu rumah anda, yang menyediakan perlindungan untuk kemasukan ke hospital dan pembedahan, seperti yang diamanatkan oleh Kementerian daripada Manpower.

 7. Bayar levi pembantu rumah:Sebagai majikan, anda dikehendaki membayar le bulananvy untuk setiap pekerja domestik asing yang anda ambil. Jumlah levi bergantung pada bilangan pekerja domestik asing yang anda ambil bekerja.

 8. Program settle-in:Pembantu rumah Indonesia anda juga perlu menghadiri Program Settle-In (SIP) untuk membantunya menyesuaikan diri dengan bekerja dan tinggal di Singapura.

 9. Sokongan berterusan: Sebagai majikan, anda bertanggungjawab untuk memberikan sokongan dan pengawasan berterusan kepada pembantu rumah Indonesia anda, memastikan kesejahteraan dan layanan yang adil kepadanya.

PadaPekerjaan Rumah Terbaik, kami boleh membantu anda dengan proses pengambilan pembantu rumah warga Indonesia di Singapura. Pasukan kami boleh membimbing anda dalam menentukan jenis penjagaan di rumah yang anda perlukan, memberikan anda pilihan calon yang berpotensi, dan membantu dengan prosedur yang diperlukan. Dengan bantuan kami, anda boleh menjimatkan masa dan tenaga dalam mencari pembantu rumah yang sesuai untuk isi rumah anda. Hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkhidmatan kami dan bagaimana kami boleh menyokong anda dalam mengupah pembantu rumah Indonesia.

Kemudahan Integrasi Mereka

Pekerjaan Rumah Terbaik didedikasikan untuk menyediakan pembantu rumah Indonesia dengan latihan dan sokongan yang komprehensif untuk memastikan mereka dilengkapi dengan baik untuk menyesuaikan diri dengan pekerjaan baharu mereka di Singapura. Kami menyedari kepentingan hubungan majikan-pembantu yang harmoni, dan kami berusaha untuk melengkapkan pembantu kami dengan kemahiran yang mereka perlukan untuk cemerlang dalam kerja mereka.

 

Sebagai tambahan kepada program latihan kami yang meluas, kami juga menyokong pembantu rumah Indonesia kami dengan program hari rehat yang sihat melalui kerjasama dengan NGO dan organisasi amal. Program-program ini memberi peluang kepada pembantu kami untuk mempelajari kemahiran baharu dan melibatkan diri dalam aktiviti yang menyeronokkan semasa masa lapang mereka.

Proses Tanpa Kerumitan

Agensi kami mempunyai pengalaman yang luas dalam memudahkan pengambilan Pekerja Rumah Migran di Singapura, menyediakan proses yang bebas daripada komplikasi dan perbelanjaan yang tidak dijangka. Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan yang komprehensif untuk memastikan perjalanan pengambilan pekerja anda lancar dan tanpa kerumitan, dari awal hingga akhir.

Cek Kewangan

Pertama, Kementerian Tenaga Manusia (MOM) menjalankan pemeriksaan kewangan untuk memastikan majikan boleh mengambil dan menyelenggara pembantu rumah. Ini kerana, sebagai tambahan kepada gaji bulanan, yang boleh menelan belanja antara $550 hingga $800, perbelanjaan lain perlu dipertimbangkan.

 

Sebahagian daripada tanggungjawab kewangan ini termasuk bayaran levi bulanan kepada MOM, pampasan untuk bekerja pada hari rehat, perbelanjaan sara hidup, dan lain-lain. Oleh itu, MOM berwaspada dalam memastikan individu yang mengambil Pekerja Rumah Migran Indonesia adalah berpengetahuan dan berkemampuan dari segi kewangan. tanggungjawab.

Permit bekerja

Selain aspek kewangan, keperluan dokumentasi tertentu mesti dipenuhi. Majikan dikehendaki memohon permit kerja untuk pembantu mereka bekerja secara sah di Singapura. Adalah menjadi tanggungjawab majikan untuk memastikan bahawa pembantu mempunyai semua dokumen yang diperlukan untuk bekerja di luar negara, dan semua kos yang berkaitan dengan mendapatkan dokumen ini adalah tanggungjawab majikan.

 

Untuk memohon permit kerja bagi MDW Indonesia, majikan perlu memberikan maklumat tertentu. Ini termasuk butiran pasport MDW dan butiran majikan dan ahli keluarga mereka. Majikan juga perlu memberikan maklumat pendapatan mereka dan mendapatkan kebenaran bertulis MDW.

 

Selain itu, Kementerian Tenaga Manusia memerlukan majikan mempunyai insurans sama ada untuk kemalangan perubatan atau peribadi dan membeli bon keselamatan $5,000 untuk setiap pembantu yang mereka ambil.

Program Latihan dan Orientasi

Jika anda mengambil pembantu rumah Indonesia buat kali pertama, pembantu rumah mesti menghadiri latihan yang didaftarkan oleh majikan. Latihan ini membantu untuk menyediakan pembantu rumah untuk kerja yang akan datang.

 

Menghadiri Program Orientasi Majikan (EOP) adalah wajib sebagai majikan kali pertama, yang membantu majikan memahami peranan dan tanggungjawab mereka apabila mengambil Pekerja Rumah Migran (MDW).

 

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa latihan, yang juga dikenali sebagai Program Penyelesaian Dalam (SIP), adalah wajib untuk semua Pembantu Indonesia baharu. Selain itu, Best Home menyediakan program latihan video percuma sepanjang tahun kepada semua pembantu, yang boleh diakses oleh majikan untuk melihat kursus dan memantau kemajuan pembantu.

Kos & Bayaran
gaji.png

Gaji 

Gaji pembantu rumah Indonesia berbeza-beza bergantung kepada pengalaman kerja mereka dan negara asal mereka. Bagi pembantu rumah baru, purata gaji antara $550 sebulan. Bagaimanapun, bagi mereka yang pernah bekerja di Singapura sebelum ini, gaji mereka boleh berkisar antara $550 hingga $620 sebulan. Bagi pembantu rumah yang datang dari Hong Kong atau Taiwan, julat gaji mereka lebih tinggi sedikit, dengan purata $600 hingga $620 sebulan. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa gaji pembantu rumah Indonesia juga boleh bergantung kepada faktor seperti keperluan majikan, kelayakan pembantu rumah, dan skop pekerjaan.

 

Di Agensi Pekerjaan Rumah Terbaik, kami memudahkan rundingan gaji untuk memudahkan proses ini untuk majikan.

gaji (1).png

Pampasan Luar Hari

Mengikut peraturan dan peraturan Singapura, semua pembantu rumah asing berhak mendapat empat hari cuti setiap bulan. Jika pembantu rumah dan majikan bersetuju untuk bekerja pada hari tersebut, mereka mesti diberi pampasan bagi setiap hari cuti yang tidak diambil. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa terdapat sekurang-kurangnya satu hari cuti setiap bulan. 

 

Pampasan hari cuti dikira berdasarkan gaji harian pembantu rumah warga Indonesia. Ini dikira dengan membahagikan gaji pokok mereka dengan 26 hari. Gaji harian untuk pembantu rumah Indonesia di Singapura berkisar antara $21 hingga $31 sehari, bergantung kepada pengalaman dan kelayakan mereka.

 

Majikan mesti memastikan mereka memberikan pampasan bagi setiap hari cuti yang tidak diambil oleh pembantu rumah, kerana ia adalah hak mereka untuk berehat dan mengecas semula. Kegagalan berbuat demikian boleh mengakibatkan penalti atau tindakan undang-undang.

perkhidmatan.png

Levi

Kerajaan menentukan kadar levi pembantu rumah bulanan di Singapura, yang tertakluk kepada perubahan secara berkala. Mulai 1 April 2019, kadar levi pembantu rumah bulanan adalah seperti berikut:

 

Untuk pembantu rumah pertama, levi adalah $300 sebulan. Untuk pembantu rumah kedua, levi ialah $450 sebulan. Levi konsesi ialah $60 sebulan. Syarat-syarat tertentu mesti dipenuhi untuk melayakkan diri untuk kadar levi konsesi. Isi rumah dengan kanak-kanak di bawah umur 16 tahun atau dengan orang berumur 67 tahun ke atas mungkin layak untuk kadar levi konsesi.

 

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa levi adalah tanggungjawab majikan untuk membayar dan kegagalan untuk berbuat demikian boleh mengakibatkan penalti atau akibat undang-undang.

makan.png

Makanan

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa menyediakan pembantu rumah Indonesia anda dengan makanan yang mencukupi dan berkhasiat adalah keperluan asas sebagai majikan. Ini termasuk menyediakan tiga hidangan sehari: sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Sebagai majikan, mengambil berat dan menghormati sekatan pemakanan atau keutamaan pembantu rumah anda juga penting.

 

Sesetengah pembantu rumah Indonesia mungkin mempunyai keperluan diet budaya atau agama, dan membincangkannya dengan mereka terlebih dahulu adalah penting untuk memastikan keperluan pemakanan mereka dipenuhi. Selain itu, anda boleh mempertimbangkan untuk memberi pembantu rumah anda sedikit kelonggaran dalam perancangan makan atau membenarkan mereka memasak beberapa hidangan tradisional mereka untuk membuatkan mereka berasa lebih selesa.

kesihatan-insurans.png

Insurans

Mulai Julai, majikan akan dikehendaki menyediakan perlindungan insurans perubatan minimum sebanyak $60,000 untuk pembantu rumah dan pekerja asing mereka, seperti yang dimandatkan oleh MOM. Keperluan baharu ini akan menjadi kos mandatori untuk semua pembantu, dan kegagalan untuk mematuhi boleh mengakibatkan penalti.

pil.png

Perubatan

Kementerian Tenaga Manusia (MOM) mewajibkan pekerja domestik asing menjalani pemeriksaan perubatan pra-pekerjaan sebelum mereka boleh bekerja di Singapura. Selain itu, MOM memerlukan pekerja ini menjalani pemeriksaan kesihatan setiap enam bulan untuk memastikan mereka kekal dalam keadaan sihat dan bebas daripada penyakit berjangkit. 

 

Laporan peperiksaan itu hendaklah diserahkan kepada Kementerian Tenaga Manusia dalam tempoh dua minggu selepas pembantu rumah itu tiba di Singapura. Sekiranya pembantu rumah didapati menghidap sebarang penyakit berjangkit, majikan dikehendaki memaklumkan kepada kementerian dan mengambil langkah sewajarnya bagi memastikan pembantu rumah mendapat rawatan perubatan yang sewajarnya. Majikan bertanggungjawab untuk kos pemeriksaan perubatan.

 

Untuk membantu majikan menguruskan kos perubatan pekerja domestik asing mereka, kami telah bekerjasama dengan 35 klinik yang terletak di seluruh pulau, untuk menawarkan kadar istimewa untuk pemeriksaan perubatan, perundingan GP dan perkhidmatan pergigian. Sebagai sebahagian daripada program ini, majikan boleh mengakses yuran perundingan GP serendah $15 dan pemeriksaan perubatan lengkap 6 bulan hanya $45. Kadar ini adalah eksklusif untuk hanya pembantu Pekerjaan Rumah Terbaik.

Testimoni

Di agensi kami, kami komited untuk menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan kami. Jangan hanya mengambil kata-kata kami untuk itu—baca melalui testimoni pelanggan kami dan lihat sendiri apa yang pelanggan kami berpuas hati katakan tentang pengalaman mereka dengan agensi kami.

7309675_edited.png

June Cheong

“Myrell telah banyak membantu apabila saya mendekatinya untuk mencari pembantu rumah untuk kami semasa tempoh covid April ini. Walaupun proses yang lebih lama untuk pembantu rumah datang pada masa itu, dia dapat memadankan kami dengan pembantu rumah yang sesuai yang sesuai dalam rumah tangga kami. Kami berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan. Semuanya berjalan lancar dan lebih pantas daripada yang kami jangkakan.”

7309689_edited.png

Seah Eu boleh

“Profesional, peramah dan sangat membantu terutamanya Jane Lock dan Myrell di cawangan Thomson.

Mereka akan melakukan yang terbaik untuk membantu anda dengan keperluan anda mengenai pembantu, keluarga kami telah bersama mereka selama bertahun-tahun.

Dan kami sentiasa merujuk mereka kepada rakan-rakan dan saudara-mara kami.

Terima kasih sekali lagi kepada Jane dan Myrell, sangat menghargai dengan semua bantuan baik anda.”

Ada Sebarang Soalan Atau Kebimbangan?

Kami faham bahawa mengupah pembantu rumah boleh menjadi keputusan yang besar, jadi kami bersedia untuk menangani sebarang soalan atau kebimbangan yang anda ada. Bahagian Soalan Lazim komprehensif kami menyediakan maklumat mendalam dan jawapan kepada soalan lazim, memastikan pelanggan kami mempunyai akses kepada sokongan yang mereka perlukan sepanjang proses pengambilan pekerja.

 

                            

Upah Pembantu Rumah Indonesia yang Cekap Hari Ini!

Di Best Home Employment, kami memahami kepentingan mencari pembantu rumah yang betul yang boleh memberikan penjagaan dan sokongan yang luar biasa untuk isi rumah anda. Pasukan kami berdedikasi untuk menjadikan proses mencari pembantu yang dipercayai tanpa tekanan dan mudah. Kami meluangkan masa untuk memahami keperluan dan pilihan unik anda, dan bekerjasama dengan anda untuk mencari padanan yang sesuai untuk isi rumah anda.

 

Soalan Lazim
 • What Are the Costs Involved in Hiring a Myanmar Maid In Singapore?
  In addition to a monthly salary ranging from $450 to $750, there are several other factors to consider when hiring a Myanmar maid in Singapore. These may include monthly levy payments made to the Ministry of Manpower, compensation for off-days, and living expenses, among others.
 • How Do I Hire A Myanmar Maid In Singapore?
  If you are looking to hire a Myanmar maid in Singapore, there are several steps that you need to follow. This includes shortlisting and interviewing potential candidates, applying for a work permit, and other processes for your selected helper. However, to save time and effort, you can engage the expertise of a reliable and reputable Myanmar maid agency in Singapore, such as Best Home Maid Agency. This will help you prevent future mishaps and make the hiring process smoother. Best Home Maid Agency also offers helpers from Indonesia, the Philippines, and transfer maids.
 • How Long Does It Take For My Myanmar Maid To Arrive In Singapore?
  Hiring a new Myanmar maid in Singapore may require several weeks for them to arrive. It is crucial to check with your maid agency for a timeline of your prospective maid's arrival. Additionally, you should inquire about legal requirements such as the work permit and employment documentation, as they also take time. By engaging the services of Best Home Maid Agency, you can enjoy a seamless and efficient hiring process. Our consultants will guide you through every step of the process, handle your maid's employment paperwork, and provide the necessary training to meet your unique household requirements.
bottom of page
location-id="1yKgeqSkKxjwzjbnCEmp" sub-heading="Getting you started. Enter your question below." agency-name="Leads House" agency-website="leadshouse.io" locale="en-us" live-chat-intro-msg="Give us a moment, our AI Assistant will enter the chat shortly" chat-type="liveChat" live-chat-user-inactive-msg=" Looks like it’s taking too long. Please leave your contact details. We will get back to you shortly" live-chat-feedback-note="Thank you, for taking your time." >