top of page
best home employment agency

Tingkatkan Kemahiran Pembantu Rumah Anda dengan Pusat Latihan Terkemuka kami di Singapura

Pembantu kami dilengkapi dengan kecekapan yang anda perlukan

MDW kami menjalani program latihan yang komprehensif dan ketat di kedua-dua negara asal pembantu dan sebaik tiba di Singapura.​

Latihan Rumah Terbaik.jpg
Di Negara Asal

Best Home telah menubuhkan pusat latihan luar negara kami sendiri di Filipina, Myanmar dan Indonesia. Kedua-dua jurulatih Singapura dan negara asal bekerja rapat untuk menyediakan latihan yang disesuaikan untuk setiap individu.

1

Jurulatih negara asal akan bekerjasama dengan jurulatih Singapura untuk menilai keupayaan dan kemahiran pemohon.

2

Jurulatih tempatan akan melatih pemohon dalam kecekapan teras - pengemasan, penjagaan warga emas, masakan asas, penjagaan haiwan peliharaan, penjagaan bayi. Pasukan Singapura akan memantau dengan teliti kemajuan pembantu.

3

Pembantu yang tidak fasih berbahasa Inggeris akan menjalani kursus asas bahasa Inggeris selama sekurang-kurangnya 30 hari.

4

Pembantu yang mempunyai set kemahiran kecekapan asas akan dinilai di pusat ujian yang dilantik sekurang-kurangnya 7 hari. Setelah lulus penilaian, yang merangkumi aspek mental dan fizikal, mereka akan diberikan sijil untuk mengiktiraf kesediaan mereka untuk ditempatkan di Singapura. 

5

Selain latihan di pusat fizikal, Best Home juga menyediakan setiap MDW dengan program latihan setahun dalam talian, yang boleh diakses oleh MDW sebelum tiba di Singapura. Platform ini mengandungi lebih seratus video dan kuiz yang merangkumi 15 topik seperti 'Living in Singapore', 'Pet Care', 'Infant Care', 'Hygiene' dan banyak lagi. Ini adalah untuk memastikan kandungan pembelajaran yang berterusan dan mudah diakses untuk MDW kami, tidak kira di mana mereka berada.

Di Singapura

 

Latihan lanjut untuk menyepadukan pembantu ke dalam persekitaran Singapura dan melengkapkan mereka dengan kemahiran yang lebih mendalam.

6

MDW meneruskan modul latihan dalam talian setahun mereka di samping kursus kecekapan teras yang penting. Kami juga menyediakan kursus tambahan seperti tempat kerja penting dan kemahiran komunikasi tempatan dan masakan yang sihat.

7

Di samping kecekapan teras, latihan termasuk kursus tentang tempat kerja yang penting dan kemahiran komunikasi tempatan dan masakan yang sihat.

8

Bergantung pada keperluan majikan individu, Rumah Terbaik akan menambah latihan yang disesuaikan untuk MDW masing-masing dengan sewajarnya untuk menyediakan mereka untuk tugas kerja cth. penjagaan lanjutan.

9

MDW yang baru tiba perlu menghadiri Program Onboarding dan Integrasi (OIP) wajib, yang akan diajar secara peribadi oleh Pengarah kami. OIP mengajar pembantu cara menyesuaikan diri dengan kehidupan di Singapura seperti sistem MRT tempatan kami, bahasa dan norma Singapura, petua pencegahan denggi, penggunaan telefon bimbit, program hari rehat yang sihat, pencegahan jenayah, teknik penjimatan air, dan bertujuan untuk menambah program penempatan yang ditawarkan oleh Kementerian Tenaga Manusia.

 

Pembantu Skim Penempatan Lanjutan (APS) akan menjalani program latihan yang diluluskan MOM seperti penjagaan warga emas, penjagaan kanak-kanak, masakan lanjutan sebelum ditempatkan dengan majikan.

10

Selain kursus, Best Home menyediakan sokongan dalam banyak bidang lain sepanjang latihan mereka dan walaupun selepas diserahkan kepada majikan, seperti sokongan emosi melalui daftar masuk dan perkhidmatan kaunseling berterusan, buku masakan, kad bank dan panduan persediaan, pakaian seragam dan penyediaan peralatan mandian.

11

Selepas penyerahan kepada majikan, Pengurus Perhubungan kami kerap menyemak dengan MDW dan majikan kami untuk memastikan semuanya baik-baik saja, dan akan bekerjasama dengan majikan untuk menambah MDW masing-masing dengan latihan dan sokongan lanjut di mana diperlukan.

Program Latihan Dalam Talian Rumah Terbaik (Latihan Bonus hanya untuk MDW kami)

Best Home mempunyai tapak web latihan dalam talian  untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran MDW seperti penjagaan, kebersihan makanan, ragam, cara mengemudi di sekitar Singapura dan perbendaharaan kata bahasa Inggeris tambahan.

Semua pembantu akan didaftarkan secara automatik untuk latihan dalam talian sepanjang tahun ini untuk memastikan kemajuan berterusan walaupun selepas menyertai majikan mereka. Majikan juga boleh menyemak kemajuan pembantu dengan log masuk ke akaun yang diberikan.

agensi pekerjaan rumah terbaik
agensi pekerjaan rumah terbaik

Kami menggalakkan pembelajaran berterusan dan berbesar hati untuk menyediakan latihan untuk pembantu anda, walaupun mereka bukan dari Rumah Terbaik.

 

Jika anda merasakan terdapat ruang untuk penambahbaikan dalam aspek tertentu, kami juga boleh menyesuaikan atau mencari kursus latihan yang berkaitan dengan sewajarnya.

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang program latihan kami atau untuk pendaftaran:

agensi pekerjaan rumah terbaik
bottom of page
location-id="1yKgeqSkKxjwzjbnCEmp" sub-heading="Getting you started. Enter your question below." agency-name="Leads House" agency-website="leadshouse.io" locale="en-us" live-chat-intro-msg="Give us a moment, our AI Assistant will enter the chat shortly" chat-type="liveChat" live-chat-user-inactive-msg=" Looks like it’s taking too long. Please leave your contact details. We will get back to you shortly" live-chat-feedback-note="Thank you, for taking your time." >